TeCoop is een cohouse/coliving project van Averechts Architecten.

Wie droomt er niet van wonen in het centrum van een stad of dorpskern omgeven door een grote tuin, welness, fitnessruimte en een zwembad?

Wij zijn geboeid door een samenleving waar slim omgegaan wordt met de schaarse ruimte en het gelooft dat hierdoor nieuwe opportuniteiten ontstaan voor gemeenschappelijke kwalitatieve binnen- en buitenruimten, voor herontdekken van sociale contacten en het creëren van een grotere maatschappelijke cohesie.

Tecoop wenst in eerste instantie alternatieve woonvormen zoals co-living en cohousing een platform te bieden. Deze nieuwe woonvormen bieden immers oplossingen waar traditionele woonprojecten vaak tekortschieten. Het realiseren van versnipperde tuinen, een veelvoud van kelders, garages, bergingen, wasruimtes, zijn volgens Tecoop niet de toekomst. Nee in de toekomst wordt een binnengebied plots weer een park, een terras een weelderige daktuin, de wasberging een plaats van een keuvelen en vriendschap,…

Tecoop gelooft ook dat we als maatschappij op heden tekortschieten in het valoriseren of het juist inzetten van het bestaande patrimonium. Wie in onze steden en dorpen rondloopt vindt zonder moeite leegstaande panden of complexe lege kavels. TeCoop is geboeid door deze onontgonnen schat en wil deze onderzoeken, aftoetsen en omvormen tot nieuwe woonparels van onze steden en dorpen. Niet door deze te slopen en een zoveelste kantoor te realiseren maar door de historische gelaagdheid van de stad te vrijwaren, te omarmen en op een subtiele wijze nieuwe woonvormen en gemeenschappelijke ruimtes te implementeren. 

TeCoop analyseert hierbij steden, dorpen, gebouwen en percelen op zoek naar deze potenties. Dit uit eigen interesse maar ook in opdracht van projectontwikkelaars en bouwheren die hun droom willen waar maken. Hiervoor worden binnenkort op onze website communities aangemaakt waar bv. een pand toekomstige bewoners zoekt, een bouwheer of bouwheren een pand zoeken of een projectontwikkelaar kopers zoekt. Al deze gemeenschappen begeleiden wij in hun zoektocht en/of realisatie van het project.